Sokbor

Blog sok borról

Campus Borklub bevezető kóstoló

2018. október 28. 09:25 - varga.daniel.sokbor

 "Minden bor (...) társas, és igazi lényét akkor tárja fel, ha közösségben isszák."

- Hamvas Béla

Borozni kell. Na de hogyan? Társaságban. Kerülgettem a dolgot, mint macska a forró kását, de nem tudtam a dolgot kikerülni, így szeptember végén megkerestem a HÖK-öt: szeretnék egy borklubot.

p81025-204050.jpgA népes borértő társaság

Sok utánajárás és egyeztetés után zöld utat kapott a dolog, és mivel helyet a Campus Hotel Kollégiumban kaptunk, ezért a társaság a Campus Borklub néven indult útnak. Első kóstolónkon a borkóstolás alapjait tanultuk meg és gyakoroltuk. Noha csak hárman voltunk, és a borok közül kettő is dugóhibás volt, az este mégis jó hangulatban telt, és biztos vagyok benne hogy lesz folytatás. Na de mit kóstoltunk?

p81025-204141.jpgA borsor - voltak meglepetések

Miklóscsabi Utazóbőrönd Cuvée 2017

Világos szalmasárga szín. Illatában frissen vágott fű, citromhéj. Fanyar, szőlős, citrusos íz, kecses, vékony test, friss savak, hihetetlen jól csúszik, a korty végét pár gramm maradékcukor teszi még közérthetőbbé. Hibátlan Sauvignon Blanc, a hasonló árkategóriában versenyző nemzetközi vetélytársakkal is felveszi a harcot. De várjunk csak! Ez nem Sauvignon! Ez Leányka és Rizlingszilváni házasítása! Annyi baj legyen, így is jó bor. (86/100)

Tornai Juhfark 2017

A Tornai Pincészet reduktív Juhfarkja. Sárga szín, füstös, citrusos illat. Egyszerű savak, visszafogott, füstös, citrusos, szőlős íz, közepes, kicsit olajos test. Lecsengése rövid. Nagyon elüt a pincében kóstolt bortól. A boltban érhette valami. (83/100)

Takler Trió Rozé 2017

Narancsba hajló lazacszín. Visszafogott illat. Kicsit szénsavas, száraz, alacsony savú és alkoholú korty. Közepesnél vékonyabb test, meggybefőttes íz, a korty végén kis tannin is megjelenik, lecsengése rövid. Attól még, hogy "könnyű, üdítő rozé" van írva a palackra, ez nem az. (80/100)

Font Kékfrankos Selection 2015

Bíbor szín. Animális szaggal indít, de ez gyorsan kiszellőzik, és helyét édes, meggyszörpös illat és markáns hordóaromák veszik át. Száraz, könnyű savú korty, szedres, lekváros íz és hordós jegyek érezhetők benne. A test vékony, letisztult, jól csúszik, közepesen hosszú lecsengésében a hordós jegyeké a főszerep, de pár gramm cukor is segít nekik. A borra jellemző, hogy az élénk, feketebogyósgyümölcs-aromák és a markáns hordó nem kiegészítik egymást, hanem inkább versenyeznek, ki tudja túlharsogni a másikat. Ennek ellenére is ez volt az este kellemes meglepetése. (85/100)

Béres Félédes Furmint 2015

Dugóhiba. Sebaj, legalább meg tudom mutatni, mi az a TCA. (T/100)

Soltész Családi Pincészet Birtok Furmint Édes 2017

Megint dugóhiba. Ennyit a kezdők szerencséjéről. (T/100)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokbor.blog.hu/api/trackback/id/tr7914322689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása