Sokbor

Blog sok borról

Az Aszú - Grand Tokaj 5 Puttonyos Tokaji Aszú 2013

2019. december 24. 12:56 - varga.daniel.sokbor

"Jóllakni hát, fulladásig zabálni, bár
a gutaütésig: uri mulatság ez! S ha nyögni se
tudsz már? Jéghideg bornak ízes zuhanyával öblögesd
szomjú torkod, így tán újból elölről kezdheted
feneétvágyad gyönyörű megbolondulását!"

- Berda József

Karácsony. Különleges alkalom ez minden évben. A különleges alkalmakhoz pedig különleges bor illik. Az ünnepi asztalokon ezért egyre többször nyílik Tokaji Aszú. Ez részben a Koccints Aszúval kampánynak köszönhető, melynek célja, hogy az egész országban egy palack Aszúval koronázzák meg a karácsonyi menüt. De a kampány magában nem elég, kellenek megfizethető, megbízható minőségű, sok helyen kapható Aszúk is. És itt jön a képbe a Grand Tokaj. A minőségi Tokaji Aszúk közül ugyanis az övék a legmegfizethetőbb, így nagyon sok asztalon fog ma este ez a bor díszelegni.

aszu.jpgKulcs Tokajhoz

Furmint alapú aszú, 171 g cukor, 10 g sav. Aranyló szín. Illatában méz, virágpor, feketeföld, botrytis, szivardoboz és aszalt mangó. Édes íz, markáns, összetett, elegáns savak, közepes test. Méz, fehér csokoládé, aszalt sárga gyümölcsök, szegfűszeg, vanília, hosszú, szaftos lecsengés. Szép bor, és úgy gondolom, nagy szerencse, hogy a most felnövő borértő generációnak már ez a bor lesz Az Aszú. (89/100)

Minden kedves olvasómnak áldott, békés Ünnepeket kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokbor.blog.hu/api/trackback/id/tr6815295310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása