Sokbor

Blog sok borról

Gere Cabernet Sauvignon Barrique 2013

2019. augusztus 22. 21:28 - varga.daniel.sokbor

"Fehér bor, szőke lyány, fényes nap
Hatottak egykor lelkemig;
Vörös bor, barna lyány, sötét éj,
Kedvem most bennetek telik!"

- Petőfi Sándor

Gere Attila Pincészete Villányban - sőt, Magyarországon - etalon, Cabernet Sauvignon barrique boruk pedig a megfizethető villányi vörösek közt az. Pont nem elég divatos ahhoz, hogy egekbe szökjön az ára. A déli csúcsborvidéken egy ideje már a Cabernet Franc dívik, és a „barrique” megjelölés is nosztalgiát ébreszthet tapasztaltabb borisszákban. Ennek ellenére minőségére még nem volt panasz, és a Koparhoz hasonló mennyiségben található meg a boltok polcain. Ergo, ez a tökéletes bor a „villányi nagy vörösök” megismeréséhez.

p90822-211928.jpg
A ’13-as palackok egy része a régi címkéket viseli, ezen már az új design van

Éjsötét szín barnásvörös széllel. Illata bőrös, hordós, egy kis paprika is feltűnik, szóval tankönyvi Villányi Cabernet. Vastag, kerek korty, nagy test, élénk, de elegáns savak. Ízében sok, minőségi fa és tömény szilvalekvár jelenik meg, egy kis fahéjjal, szegfűszeggel díszítve. Lecsengése hosszú, sok hordóaromával. Hibátlan, profi munka. (87/100)

Nagy Villányi Vöröst ennél olcsóbban nem kapsz. A bor csúcson van, és még sok helyen a '13-as évjárat kapható.  Ezt érdemes venni, mert a ’14-es még nagyon fiatal

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokbor.blog.hu/api/trackback/id/tr5514864194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása