Sokbor

Blog sok borról

Zsadányi TKJ Édes Furmint 2015

2018. február 24. 12:16 - varga.daniel.sokbor

A Zsadányi Pince nemrég rukkolt elő a "TKJ" borkollekcióval, mellyel kifejezetten a fiatalokat tervezték megcélozni, elérhető árú, jó minőségű tokaji borokkal. A polcokat azóta sem özönlötték el a hárombetűs palackok, de szerencsére maga a bor tényleg jó minőségű, és  kiváló árú. A sorozat gyöngyöző rozéborát már korábban is dicsértem, most pedig az édes Furmint került górcső alá.
p80208-181430.jpg

Botrytises illat, szárított rózsa, birs, ásványosság, kenyérhéj. Ízben a cukor valahol a félédes és édes érzet között van. A savai élénkek, bár nem túl összetettek. Gyümölcsös, körtés, mézes íz, és az ásványosság is szépen kifejezi magát. A korty olajos, vastag, végén van csak egy pici bizonytalanság. A lecsengése közepesen hosszú. Jó bor, és főleg jó választás, ha szeretnénk egy kivételes kései szüretelésű édes bort kóstolni. (85/100)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokbor.blog.hu/api/trackback/id/tr2613647862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása