Sokbor

Blog sok borról

Zöld, szemes, Ostoros - Ostorosbor Egri Olaszrizling 2017

2018. augusztus 31. 21:59 - varga.daniel.sokbor

"A rizling olyan a magyar borok között, mint a közhely az emberi gondolkodásban: összeköti az emberi dolgok mélyebb értelmét."

- Márai Sándor

Az Ostorosbor és a "fine wine" sokak fejében egymást kizáró fogalmak. Pedig Soltész Gergő borai sokszor nagyon jók. Az Ostoros Irsai nemrég Vince címlapon szerepelt egy vakteszt megnyerése okán. Nemrég pedig a Wines Of Hungary UK Magyarországra hívott borakadémikusokat és Master of Wineokat, hogy jobban megismerjék a hazai borvilágot. A cég alábbi videója pedig arról tanúskodik, hogy ez a sok nemzetközi szaktekintély, bizony nem mást, mint Ostoros borokat is kóstolt. Kérem szépen, ami egy Master of Wine-nak jó, az csak jó nekem is, nem? Nem volt megállás, sokévnyi kihagyás után újra Ostorost kóstoltam.

p80831-093520.jpgA címke a standard Ostorosbor-dízájnt követi, minden sallangot nélkülöz

Halvány szalmaszín. Mandulás, művi illat. Félszáraz, mandulás, kesernyés íz. Élénk, de egyszerű savak. Rövid, kesernyés lecsengés. Akarva akaratlanul a nemrég kóstolt Kingling jut eszembe róla. A bor árát figyelembe véve nem mondhatom, hogy lehúztak, de egy ideig nem fogok utána sóvárogni. (77/100)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokbor.blog.hu/api/trackback/id/tr414091225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása