"Sörre bor - bármikor,
Borra sör - forevör!"
A fenti, egyetemisták körében sokszor hangoztatott mondást (melynek gyakorlatba átültetésétől óva intek mindenkit) vette szó szerint a RothBeer sörfőzde és a Haraszthy pincészet, ebből lett a BorBeer, azaz egy Sauvignon Blanc musttal erjesztett, Nelson Sauvin komlós saison sör. Nem kell megijedni, ezek nem varázsigék. A saison sörről itt lehet tudakozódni, de sokkal okosabb nem lesz az ember - a kategória hihetetlenül tág. Ezt a RothBeernél úgy értelmezték, hogy a cefréhez igyekeztek annyi Sauvignon Blanc mustot adni, ami még nem uralkodik el az ital sörjellege fölött, de egy egyedi karaktert kölcsönöz neki. Jelentem, sikerrel jártak.
Hibátlan, stílusos címke, opálos megjelenés, sűrű hab
Opálos, mézsárga megjelenés, sűrű, krémes habbal. Illatát a Nelson Sauvin citrusos jegyei uralják, tömény citrusosság komlójegyekkel díszítve. Ha csak illat alapján ítélnék, lehet somlói Sauvignon Blanc-nak hinném. Krémes, mégis meglepően könnyű a szerkezete, a buborékok kicsik, inkább díszként, mint alkotóelemként kell tekinteni rá. Íze citrusos, friss, nagyon jól iható, a 6,1%-os alkoholt bőven kordában tartja a sav, lecsengése rövid, melyet a komló jegyei uralnak. Nagyon finom, igazi élmény, esetleg annyit javasolnék, hogy érdemes lehet még pár hónapig tartogatni BorBeer készletünket - igazi nyári szomjoltó ez. De aki nem tud neki addig ellenállni, azt is megértem.