Sokbor

Blog sok borról

Lidl Winemaker's Collection Coonawarra Chardonnay 2017

2018. december 24. 09:33 - varga.daniel.sokbor

"And when I declared to my design
Like Frankenstein's monster:
"I am your father, I am your god
And you the magic that I conjure"
The thankless swine
The blasphemous jerk
My creature had no love for me
Which made me berserk"

- King Gizzard & The Lizard Wizard

A Coonawarra borvidék Délkelet-Ausztráliában található, a tengerhez közel, vörösborairól híres. Nekem most mégis egy Chardonnay került a poharamba innen. A borászatot nem ismerjük, a bor Lidl exluzív tétel és a bolt neve alatt fut. Ugyan a borász aláírása ott van a címke elején, de mivel azt nem tudtam kiolvasni, borunk eredete örök homályba vész.

p81215-113306.jpg

Megjelenése szalmasárga. Illatában a tölgyfachips jellegzetes aromái a borból tömény olívaolaj szagot hoznak ki. Alig hittem el, de tényleg, az olajon kívül maximum egy kis citrushéj van még benne jelen. Másnapra, levegőzés után sokat javul a helyzet, kellemes, almahéjra emlékeztető illatot áraszt a bor. Szájban a friss, de nem túlzó savak, a teltkarcsú test, a pár gramm maradékcukor kellemes szerkezetet adnak a bornak. Íze citrusos, kiwis, almás, rövid lecsengésében kis hordóaromával és tanninnal. Összességében kellemes bor, bár kicsit túlzásnak tartom, hogy egy alapbornak egy nap kelljen, mire elfogadható illata lesz. (84/100)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokbor.blog.hu/api/trackback/id/tr3414486052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása