Sokbor

Blog sok borról

H² kisFehér 2016

2018. december 08. 21:09 - varga.daniel.sokbor

"A cárok festője, a magyar Zichy nem hiába illusztrálta a boroshordót a legvidámabb társaságban, táncoló fiatal nők, nevető öregek, bohócok és barátok körében: a bor körül mindig jókedvű emberek sürgölődtek. "

- Krúdy Gyula

 Pince (Horváthok a négyzeten). Kézműves kispince a Mátrából. A minimális beavatkozással és adalékanyagokkal készítik kisszériás boraikat. Alapfehérjük legújabb kiadása már "Falubor" néven fut, de a tizenhatos verzió is bőven élénk, fiatalos még. Furmint alapokon nyugszik, melyet Rizlingszilváni, Hárslevelű és Ottonel Muskotály díszítenek.

p81124-013357.jpgEgyencímkét használnak, csak a név és az ábrán látható adatok változnak boronként

Világos aranyszín. Illata parfümös, tele réti virágokkal és a mátrai kövek jegyeivel. Íze sárgabarackos, ásványos, fanyar, fiatal, mégis jól beépült savak, közepes test, hosszú, ásványos lecsengés jellemzi. A kortyban azért felismerhető a természetes borokra annyira jellemző húsos, harapható jelleg. Cukor csak 1.2 g/l van benne, de a magas alkohol (13%) és a magas extrakt (22 g/l), illetve a durván gyümölcsös jelleg a bornak egy kis édeskés ízérzetet ad. Szerintem ez jól áll neki, a kóstolójegyzetemben háromszor is szerepel a "finom, élvezetes" szófordulat. Jobban belegondolva, ezzel a két szóval el is intézhettem volna ezt a bejegyzést. (85/100)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokbor.blog.hu/api/trackback/id/tr5614391124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása