Sokbor

Blog sok borról

Alde Gott Rivaner & Riesling 2017

2018. november 03. 22:21 - varga.daniel.sokbor

"Vígan fiúk! húzd rá cigány!
Könnyítsünk a nehéz igán,
Könnyítsünk egy kicsit.
Ez a nap a jó Istené,
Ki a munkát elengedé.
Igyunk bort! tölts Icik!"

- Arany János

Az Alde Gott (öreg isten) egy alkoholipari cég, mely likőrök és pezsgők mellett borászattal is foglalkozik Délnyugat-Németországban, a Feketeerdőben. Bár erről a tájegységről elsőre a torta juthat eszünkbe, az erdő a legnagyobb német borvidék, Baden déli felén helyezkedik el. Ez a déli fél pedig Elzásszal átellenben, a Rajna jobb partján található. A bor Rivaner (modern, Németországban divatosabb megnevezése a Rizlingszilváni/Müller Thurgau fajtának) és Rajnai Rizling ismeretlen arányú házasítása.

untitled-1.jpgDesign ez kérem! A borászat logója egy borversenyes plecsnire hajaz, a palack a minőségi borokat utánozva felfele szélesedik, az alján domború betűkkel: SCHWARZWALD - ALDE GOTT WINZER

Zöldes szín. Reduktív, Zöldveltelinire emlékeztető, virágos illat. Szájban egy kevés szénsav üti fel a fejét, száraz, citromos, köszmétés, zöldalmás az íze. A korty közepesnél vékonyabb, íve egyszerű, a savak frissítőek, fiatalosak. Lecsengése, rövid, gyümölcsös, fanyar. Vakon biztosan Zöldveltelininek hinném, lehet ebben a fajélesztő is segített a boron. Persze ez nem baj, egy hibátlan, jól iható, könnyed fehérbor ez. Kell ennél több?* (83/100)

*Kell. De néha elég ez is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokbor.blog.hu/api/trackback/id/tr214341101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása