Sokbor

Blog sok borról

Várszegi Chardonnay 2017

2018. október 27. 11:33 - varga.daniel.sokbor

""No, hogy még szebb legyen," felelt a kapitány,
"Lássunk, embereim, az áldomás után;
Papok pincéjéből van jó borunk elég,
Nézzük meg a kancsók mélységes fenekét!""

- Petőfi Sándor - János Vitéz

Még a Rozálián futottam bele ebbe a borba, akkor nagyon tetszett, Viktor pedig volt olyan kedves és előre szólt, hogy a bor időszakos akció keretében a Lidlben lesz elérhető. Mihelyst megláttam a polcokon, vettem is egy üveggel. De egy ideig csak nem akart kinyílni. Egy ebéd mellé aztán kibontottam. "Telitalálat!" - gondoltam, és gondolom most is.

p80913-131144.jpgEgyszerű, fiatalos, kellemes címke. A bor szinte átlátszó.

Na de milyen a bor? Színe majdnem átlátszó. Illata parfümös, virágos, de idővel átvált banános, ananászos aromákra. Közepes intenzitású, gyümölcsös, íves korty, friss, élénk savakkal. Alma, citrusok és éretlen őszibarack töltik meg a szájüreget. Lecsengése közepesen hosszú, almás, és az alkoholédesség is itt jelenik meg benne. (85/100)

p80913-124306.jpgCurrys csirkével csodás - a gyümölcsök és az enyhe alkoholédesség kitűnően illenek a fűszerekhez

Önmagában fogyasztva a magas alkohol miatt egy kis nyitottságot igényel (akarva akaratlanul a Bussay Pinot Gris 2015 jut eszembe róla), de épp ekkor készítettem vajas csirkecurryt -  a bor trópusi gyümölcsös aromái, édeskés íze hihetetlen jól illenek az édeskés, egzotikus fűszerezésű ételhez, a friss savak pedig szépen ellensúlyozzák az étel vajas, zsíros állagát. Nem mindig találom el a bor-étel párosításokat, de nyugodt szívvel állíthatom: vajas csirkecurry + Várszegi Chardonnay '17 = telitalálat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokbor.blog.hu/api/trackback/id/tr5914238809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása