Sokbor

Blog sok borról

Bussay Pinot Gris 2015

2018. augusztus 19. 23:25 - varga.daniel.sokbor

"Ha a szerencsejáték izgalmas, akkor rosszul csinálod."

- Jordan Ellenberg

Soha nem voltam szerencsehajhász. Nem szoktam kaparós sorsjegyeket venni, nem lottózom, még a középiskolai Tippmix-hullám is elkerült engem. A szerencsejáték egyetlen formájának nem tudok ellenállni: a Facebookos bor-nyereményjátékoknak. Kitartó like-jaim, kommentjeim és megosztásaim végre megtérültek: nyertem egy üveg bort Bussayéktól. Persze az ajándékba kapott bor még nem garantálja, hogy megírásra kerüljön, de szerencsére Csörnyeföld csúcspincészete (megint) emlékezeteset alkotott.

img_20180709_174227.jpgBussay Pinot Gris 2015 - a Szürkebarát idővel a hangzatosabb Pinot Gris nevet kapta, de a szőlő maradt a régi

Szalmasárga szín. Hársfavirág, zöld tea, bazsalikom és egy csipetnyi vaj és hordóvanília köszönt illatában. Sós, ásványos karakter keretezi a szilva és fekete tea ízét. A savak kerekek, lecsengése hosszú, ásványos, szilvás. Nem csoda a Pinot Gris névválasztás, leginkább francia rokonaira hasonlít. Egyvalamiben üt csak el: a magas alkoholban, ami édeskéssé, farnehézzé teszi a kortyot. Sőt, másnapra mind orrban, mind ízben a szesz kerekedik felül. Nem érdemes hát ezt a bort tartogatni, már most is finom és érdekes, bátran ajánlom bárkinek, akit a magas alkohol nem tántorít el egy kis kísérletezéstől. (85/100)

A bort köszönöm a Bussay Pincének!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokbor.blog.hu/api/trackback/id/tr2014018076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása