Sokbor

Blog sok borról

Gumidugószörp - Durand Beaujolais Villages 2016

2018. szeptember 25. 21:52 - varga.daniel.sokbor

"Szóla Telef, zord vezérök: 
"A keservét! hisz ez méreg! 
Semmi tűz a rossz csigerben: 
Lőre volna ez Egerben."

- Arany János

Francia hét (volt) a Lidlben, éljen! És miután egész évben nehezteltem az üzletláncra a borszortimentje miatt, igazán képmutató lett volna, ha nem veszek egy üveget sem, miután kívánságom meghallgatásra talált. Melyik legyen az? Olcsó és jó, olcsó és jó... akkor nyilván Beaujolais.

p80925-202410.jpgMinimál címkének is elég egyszerű, a borászat meg bujkál, de a Vivino feldobta őket. Mondjuk erre a borra én sem lennék büszke.

Persze tévedtem. Na nem a borvidékkel kapcsolatban, az alapanyag tényleg jó lehetett. Illatában viszont már földes jegyek - tölgyfachips keze nyoma - és egy kis gyümölcsösség lelhető csak fel. Savai egyszerűek, íze is az, a chips megint komolyabb szerepet kap, mint amit megérdemel. A korty eleje gyümölcsös és jól csúszik, de a vége katasztrófa - keserű, egy pici szilva, a tannin, noha kevés, de szárít, és a lecsengésben csak a pörkölt tölgyfa keserűje marad meg. És minél inkább kóstolom, annál keserűbb. Meg persze ott van a francia borok rákfenéje, a műanyagdugó. Mint ahogy nálunk minden elkel ami Bikavér, a franciáknál minden elkel, ami dugóval van zárva. Így aztán a csavarzár helyett az asztali borok nagy része is olyan műanyagdugóval van palackozva, amit már az alsópolcos boroknál is alig látni Magyarországon. És persze a palackba már jutott némi oxigén, a keserűségben, a korty végének karcosságában ez is fontos tényező. Összefoglalva: ez a bor rossz. A próbálkozást megköszönöm. (71/100)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokbor.blog.hu/api/trackback/id/tr9314263267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása