Sokbor

Blog sok borról

Dúzsi Marci 2017

2017. december 26. 18:56 - varga.daniel.sokbor

Dúzsiék borait már korábbi, a szekszárdi kirándulásunkról szóló posztban dicsértem, de ez nem jelenti azt, hogy törvényszerűen minden boruk jó (lásd: Dúzsi Kadarka 2013). Különösen szkeptikus szoktam lenni, ha valaki egy divathullámot meglovagolva készít és dob piacra egy tételt, a Márton-napi újborozás pedig nagy divattá nőtte ki magát mostanában. Röviden: egy jó adag negatív előítélettel fogtam hozzá Dúzsiék primőr vöröséhez, volt mit ledolgoznia.
p71218-214002.jpg

És sikerült is neki. Vibráló, mélylila szín. Joghurtos, majd idővel málnás, ribizlis illat, egy pici hordóval megfűszerezve. Savanykás a felűtése, de aztán egy vastag, gyümölccsel teli kortyot kapunk, a végén pici dohánnyal. Többszöri kóstolás után is csak ennyi marad meg az emberben: gyümölcs, gyümölcs, gyümölcs. Az egész bor úgy lett megalkotva, hogy más fel se tűnjön, a tanninok, a savak mind háttérbe szorulnak, és teret engednek az erdeigyümölcsszörpnek, ami hihetetlenül jól csúszik. Egy primőr vöröset így kell csinálni. (84/100)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokbor.blog.hu/api/trackback/id/tr2013514619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása