Sokbor

Blog sok borról

Alapvonal Kalóéknál - Hegyi-Kaló "Szeptember 7." 2015

2018. június 09. 19:55 - varga.daniel.sokbor

Dolgozni csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen,
úgy érdemes.

- József Attila

Van egy bizonyos minőségi szint, mely alá egy pince nem megy. Ha annál rosszabb bort készít, azt elházasítja, vagy eladja folyóbornak, de nem vállalja, hogy a pincével összefüggésbe kerüljön. Érdemes hát megnézni, milyen az a bor, amit még éppen vállalhatónak tart a borász - sokat tud mesélni egy ilyen palack. Ezúttal a Hegyi-Kaló Pince alapborát kóstoltam meg. Nem csalódtam. 

p80425-011820.jpg

A pince egyetlen csavarzáras tétele. A Kékfrankos alapot Turán és Medina díszíti. Sötétbordó szín, avaros, meggyes, édesfűszeres, komplex illat. Szájban tömény meggylekvár, szép, a kortyba simuló savakkal. A tannin kicsit fiatal, de minőségére nem lehet panasz. Hosszú, gyümölcsös lecsengés. Tipikus Hegyi-Kaló bor. És persze óriási Best Buy 2500-ért (pincearon.hu). (88/100)

Felmerül a kérdés, hogy ha ilyen az alapbor, akkor milyen a többi? Pár Hegyi-Kaló borról már írtam a Kékfrankos Április kapcsán, de ezt az élményt igazából - nincs mese - meg kell tapasztalni. Borra fel!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokbor.blog.hu/api/trackback/id/tr5513868790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása