Sokbor

Blog sok borról

Campus Borklub - Bikavér trió

2018. november 25. 23:05 - varga.daniel.sokbor

"Az esti Korcsma-Kapunál, ahol
ültem, nemrég egy sugárzó, komoly
Angyal jött; vállán Korsó; fogta és
felém nyujtotta. S mi volt benne? - Bor."

- Omár Khájjám

p81122-203301.jpgA csipet-csapat

A Campus Borklub legutóbbi kóstolóján Bikavéreket szemrevételeztünk. Most egy kicsit változott a menetrend, ugyanis nem én állítottam össze a sort, hanem mindenki hozott magával egy üveg bort. A borok szépen hozták a Bikavérekre jellemző gyümölcsös, élvezetes, kissé hordóaromás jelleget, és több, kifejezetten jó vétel is volt köztük.

p81122-203734.jpgNem volt előre megbeszélve, de ketten is Juhász Bikavért hoztunk. Mint utólag kiderült, nem véletlenül...

Juhász Egri Bikavér 2015

Bordó szín lilás széllel. Illatát a Menoire-ra jellemző ibolyás, virágos, már-már édeskés jelleg határozza meg, kis hordóillattal díszítve. Fanyar felütés, cseresznyés, feketeribizlis ízzel, friss savakkal. Közepes test, gördülékeny, jól iható struktúra. Szép, fiatalos, de nem zavaró tanninok. Közepesen hosszú, hordós lecsengés. Finom, gyümölcsös Bikavér, nem rossz vétel 1700-ért, de akciósan sokszor egy ezresért is haza lehet vinni, annyiért egyértelmű Best Buy. Ha kipróbáljátok, ajánlott a bor levegőztetése, sok idő kellett neki mire leküzdötte a palackfülledtséget. (85/100)

Juhász Prémium Egri Bikavér 2015

Mivel nem tartalmaz legalább 50%-ban Kékfrankost, így nem kaphatta meg a "Reserve" megjelölést, de minőségben bőven hozza a szintet. 40% Kékfrankos, 20% Blauburger, 20% Merlot, 10-10% Cabernet Sauvignon és Franc. A helyi fajták ászokban, a franciák barriqueban értek egy évig. Vörösesbordó szín. Illata tömény cseresznyelekvár kis elegáns földességgel és hordóaromákkal díszítve. Elegáns, letisztult korty, szilvalekváros, hordós ízzel, érett, kerek tanninokkal és savakkal alátámasztva. Közepesen hosszú, hordófűszerekkel. Szép, érett, mintabikavér. Élvezetes, csúcson van és Best Buy. (88/100)

Egri Korona Borház Egri Bikavér 2015

Barnába hajló bordó szín. Illatában mazsola, aszalt szilva és füge érezhető, kis fahéjjal. Fanyar savak, hordós, főtt cseresznyés íz, közepesnél vékonyabb test, visszafogott, de szárító tanninok, hordós lecsengés. Már túl van a csúcson, mihamarabb igyuk meg. (81/100)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokbor.blog.hu/api/trackback/id/tr3214385206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása