Sokbor

Blog sok borról

Spanyol vörösök

2018. május 30. 12:27 - varga.daniel.sokbor

A BBKban szeretünk új dolgokat kipróbálni. A  spanyol vörösborok pedig nekünk bizony még újdonságnak számítanak, azaz csak számítottak, egészen hétfő estig. Ekkor ugyanis pár alapborral beültünk a klubszobánkba, hogy szerezzünk egy általános képet az Ibériai-félsziget, azon belül is az Ebro-völgy bíbor nedűiről.

p80514-231918.jpg

Bodegas Aragonesas Solo Syrah Tirio 2016

Fiatal Syrah Campo de Borjából. Bíbor szín, fűszeres, kirobbanó illat. Szaftos, gyümölcsös íz, szép ívű korty, a tannin még fiatal. Szép bor. (És micsoda szerencse! Ez volt az utolsó palack a Wine&Go-nál. Köszönjük!) (86/100)

Bodegas Aragonesas Don Ramon Garnacha Imperial 2015

Garnacha, szintén Campo de Borjából. Bordó szín. Kis kávé és virágillat, fehér kenyérrel fűszerezve. Hordó és meggyjoghurt íz a korty felszínén, de szájban nagyon zavaros összképet nyújt. Fiatal sav és tannin, de már így is leszállóágban van. Iható, de nem jó bor. (80/100)

Cepa Lebrel Joven 2016

Fiatal Tempranillo La Riojából. Bíbor szín. Fajtajelleges, fűszeres illat. Savanyú íz, ami még a rövid lecsengésben is érződik. Kis gyümölcs díszíti az amúgy üres, tanninos kortyot. Nem ez lesz a kedvenc borom. (79/100)

Monte Plogar Gran Reserva 2011

Cariñenai Cabernet Sauvignon - Tempranillo - Garnacha cuvée. 18 hónap hordós, majd 42 hónap palackos érlelés. Illata érett, szegfűszeges, fahéjas. Szájban viszont savanyú, amin még a meggy és csokoládé sem segít, arról nem is beszélve, hogy a korty meglepően üres, és a végén is csak a durva savak térnek vissza elköszönni. Csalódás, főleg egy ilyen szép illat után. (77/100)

Baturrica Gran Reserva 2011

Tarragonából került az poharunkba ez a Cabernet Sauvignon - Tempranillo cuvée. Kávés, vaníliás illat. Cseresznye ízű, ropogós, friss savú, tanninos korty, kis kávéval díszítve. Egyszerű, mindennapi bor, de hibátlan, rendesen össze van rakva. Best Buy, 800 Ft-os áron a Lidl állandó borszortimentjében lehet megtalálni. (83/100)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokbor.blog.hu/api/trackback/id/tr5913948738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása