Sokbor

Blog sok borról

Zvonko Bogdan Sauvignon Blanc 2016 - végre egy jó Sauvignon

2018. március 05. 21:49 - varga.daniel.sokbor

Andor barátom, aki Délvidékről származik, néha elcsábul a borklubunkba, és találkozott már pár finom borral ott. Ezúttal azonban fordult a kocka, nem én mutattam neki, hanem ő nekem jó bort. És honnan máshonnan hozta volna, mint a Szabadkai borvidékről, a nemrég a Bortársaságnál is megjelent Zvonko Bogdan borászattól.

p80222-000301.jpg

Tejes szaggal indít, majd átvált virágos, barackos, darált diós, zöldes, de összességében egy nagyon rétegzett és szép illatba. A szájban kifejezetten szilvás, köszmétés ízű, a gyümölcsöket idéző savakkal, amik szintén nem egydimenziósak. A korty végén egy cseppnyi tannin is érezhető, de egyáltalán nem zavaró. Bevallom őszintén, én még nem ittam ilyen finom, ilyen díszes, ilyen összetett Sauvignon Blanc-t. Az itthoni fajtaborok mondjuk nem is sok okot adtak ennek a fajtának a felfedezésére. Mostmár viszont látom: van remény! Mi legyen a következő? Loire-völgy? Vagy esetleg itthon is tud több lenni a Sauvignon holmi "frissítő, illatos fehérbor"-nál? Majd idővel kiderül. Ezt az élményt viszont köszönöm még egyszer. (86/100)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokbor.blog.hu/api/trackback/id/tr6513689370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása