Barátaimmal már egy jó ideje tervezzük, hogy tartunk egy borvacsorát. Aztán sok hónapnyi (évnyi?) várakozás után végre múlt csütörtökön eljött a pillanat - megtartottuk első közös borvacsoránkat. A borokért a Pinceáron borkereskedés felelt, a fogásokat az Emily's lakásétterem készítette.
Az est két sztárvendége: Oláh Ákos chef és Kovács Kristóf sommelier
A menü a következő volt:
Mangalicasonka, őstulokszalámi, szürkemarha hátszín és sonka, mandulás oliva, kovászos kenyér - Zsadányi Pince TKJ Rozé Gyöngyözőbor 2015
Mediterán lecsós harcsa - Mayer Antal Tolnai Siller 2016
Konfitált kacsacomb édesburgonyapürével, kelbimbóval és erdei gombával - Kohári Pince Egri "Retur" (Menoir-Turán Cuvée) 2016
Málnás sült túrótorta - Obzidian Tokaji Kései Cuvée 2016
És végül jöjjön pár kép az estéről a teljesség igénye nélkül:
Előkészületek a konyhában...
...és a pult mögött.
Pohárköszöntő
A Zsadányi Gyöngyöző Rozé bemutatása
Étvágygerjesztő falatok
A harcsa "batyuban", a lecsóval összecsomagolva sült. Mennyei lett.
Mayer Antal '16-os sillere pedig remekül illett hozzá. Kristóf itt éppen az szolgálja fel.
Ákos pedig már a kacsacombot tálalja.
Az önfeledt lakomázás sok mindent elárul.
Egy közeli. Ennél jobban már nem tudom átadni az élményt képernyőn keresztül.
És végül a desszert. Tökéletes befejezés.