Sokbor

Blog sok borról

Alapfehér egyetemista csajoknak - Édes Hilltop Fehér Cuvée NV

2017. szeptember 30. 23:18 - varga.daniel.sokbor

Vannak borok, amikhez nagyon nehezen jutnék el, ha csak én döntenék arról, milyen borokat kóstolok. Új dolgokat kipróbálni viszont sosem árt, és pont kapóra jött, hogy kaptam egy palack bort ajándékba. Ez pedig nem más, mint Kamocsayék alap fehére.

p70928-192632.jpg

Már maga a palack is azt hirdeti, ez egy belépő szintű bor, ami minél több embernek próbál tetszeni:

  • khaki dizájn
  • sötétebb szín, mint az átlagos Hilltop borok - édes bor jelleget szeretnének sugározni
  • címke: Édes Hilltop, hátsó címke: félszáraz fehér bor
  • évjárat megjelölés nincs

Illata egyértelműen Irsais, mintha más nem is lenne benne. Az első korttyal megérti az ember a névválasztást: lehet, hogy a bor technikailag félszáraz, de egy kicsivel több cukor már gejllé tenné. Szerencsére a bornak hibája nincs, amit acukornak kéne takargatnia, ellenben mást sem nagyon találunk.  Az íze tipikus Irsai Olivér, kevéske sav, szőlőíz, rövid lecsengés. Ez a bor egyértelműen eléri a célját, miszerint akar mutatni minden potenciális fogyasztójának valamit, ami tetszhet neki, viszont pont ezért alig mutat valamit. Ivóbornak jó, belépőbornak jó, de fröccsnek a legjobb. Amit igazán érdekes lenne kideríteni, az az, hogy kategóriabeli vetélytársainál (Varga Muskotály, Törley Muskotály, etc.) jobb-e. Egy ilyen tesztre még sokat kell várni, de addig is, kedves egyetemisták: ha ki akartok lépni a borbár/gléda/66 bűvköréből, vagy csak valami egyszerű de hibátlan bor kéne, ami szőlőből készült, ez a palack remek választás lehet számotokra. (6/20)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokbor.blog.hu/api/trackback/id/tr6712909958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása