Sokbor

Blog sok borról

Kristinus Birtok Rosé 2017

2018. szeptember 13. 19:49 - varga.daniel.sokbor

"A nyaralás messze száll, sok emlék visszajár.
Hányszor elmúlt már, de újra vár.
A balatoni nyár"

- KFT - Balatoni nyár

Mára nem jutott fennkölt idézet, de egy ilyen borhoz nem is feltétlen illik. Általában az emberek nyár elején írnak rozéról, de ha valaki azt feltételezné, ez egy egész nyáron át halogatott bejegyzés, téved. Ezt a bort a hétvégén volt szerencsém megkóstolni, és kellemes meglepetést okozott.

p80907-085159.jpgA Kristinus mindig adott a megjelenésre, most sincs ez másképp

 A palack a Kristinushoz híven modern megjelenésű, tökéletesen designolt. A bor hibátlan lazac színű. Ha az ember csak ennyit tud, már el is adta magát a palack, mert el kell ismerni, a Kristinus a polcról meggyőzésben nagyon erős. Egy alap rozétól meglepő módon szellőztetést igényel, de megéri levegőztetni, illata kellemes málnás és földes jegyekkel lesz tele. Szájban som, eper és egy kevés szeder virgonckodik. Tényleg nagyon élénk, szép, fiatalos, de nem egysíkú savszerkezet, épp csak annyi fanyarsággal, ami jól áll neki, és közepes, kellemesen fanyar lecsengéssel. Kellemeset csalódtam ebben a borban. Talán még az illatát lehetne finomhangolni, de így is szép. (84/100)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sokbor.blog.hu/api/trackback/id/tr3314235467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása